Vesti
Politika
Pajtić: Ako na izbore izađe dve trećine građana Vučić će biti prošlost
29.01.2016. 20:00
Izvor: Blic
Pajtić: Ako na izbore izađe dve trećine građana Vučić će biti prošlost
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će proevropska opozicija učiniti sve da na izbore izađe dve trećine građana Srbije, jer bi to omogućilo da premijer Srbije Aleksandar Vučić "bude prošlost".
- Aleksandar Vučić postigao je rezultat i dobio skupštinsku većinu zahvaljujući tome što je ogroman broj nezadovoljnih građana Srbije apstinirao, zato ćemo učiniti sve da na izbore izađe dve trećine građana Srbije - kazao je Pajtić novinarima u DS-u, nakon sednice vlade u senci.
On je upitan o načinu izlaska na izbore, kazao da se proevropska opozicija dogovorila oko kontrole izbora i da "sadašnji režim mora da ode", a da izlazak na izbore na zajedničkoj ili odvojenim listama zavisi od toga šta će doneti veći broj glasova.
Funkcioner DS-a i ministar privrede vlade u senci Ivan Stefanović ponovio je da je ugovor sa "Er Srbijom" veoma štetan za Srbiju i da je država u to uložila 660 miliona dolara i to 360 miliona u gubitke nekadašnjeg JAT-a, 80 miliona u direktnim ili indirektnim subvencijama, pravima koje polaže i imovini.
Stefanović je kazao i da je za taj novac moglo da bude izgrađeno 1.000 vrtića ili 500 škola.
On je dodao da je u 2014. godini "Er Srbija" ostvarila gubitak od 68 miliona dolara, a da je taj gubitak pokrila Vlada Srbije transferom 71 miliona na račun te kompanije.
Stefanović je dodao da "Er Srbija" ne posluje dobro ni pored rekordnog pada cene nafte i kerozina i da je potencijalno čudno i to što Vlada novac od aerodromskih taksi sa računa aerodroma u Surčinu prebacuje na račun "Er Srbije".