Vesti
Politika
Vučić: Brine me proleće
01.02.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Vučić: Brine me proleće
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga prvi put brine proleće kada je reč o bezbednosnoj situaciji u regionu, zbog odsustva rešenja za migrantsku krizu.
Najavio je da će već prekosutra boraviti u Londonu na konferenciji o Siriji, te da će se tamo videti sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkelom, ali i Dejvidom Kamerunom i kineskim premijerom Li Kećjangom.
"Verujem da ću od njih da čujem i rešenja koja predviđaju za budućnost", rekao je premijer i dodao da će ova vlada učiniti sve da Srbiju zaštiti.
Bilo bi dobro, kaže, kada bi se izbegla nestabilnost u regionu.
"Nažalost, nema mnogo jakih vlada, ne zna se kada će u kojoj zemlji biti izbori. U Prištini, vidite, da imaju više suzavca nego vode u parlamentu. Tako da prosto to jesu sve ne lake i zabrinjavajuće stvari", kazao je.
Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da ce se Srbi u Hrvatskoj osećati manje ugroženim nego što je to sada slučaj.
On je ponovio da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom.
"Nadam se da će se Srbi osećati manje ugroženim u Hrvatskoj i nadam se da im se neće događati da im se u centru grada neće skandirati 'Za dom spremni'", rekao je premijer Vučić, ističuci da je birao reči kada je ovo rekao.
On je dodao da je uveren da će "prevladati razum".
Podsetio je i da je ovo godina u kojoj se obeležava 75. godina od NDH i stvaranja ustaškog logora Jasenovac.
Srbija i Srpska će to da obeležavaju. To je najstradalnije mesto blo gde u svetu i mislim da će to ljudi razumeti, da će nam se pridružiti u obeležavanju kako se takvi zločini nikada ne bi ponovili", poručio je premijer Vučić, u razgovoru sa novinarima, posle probijanja tunela Savinac na Koridoru 11.
Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će neke predizborne koalicije za parlamentarne izbore biti dogovorene do 4. marta, ali nije precizirao da li će SPO i Nova Srbija biti na izbornoj listi sa naprednjacima.
Premijer je ponovio da se trenutno ne bavi izborima i dodao da će stranke imati 45 dana kampanje da "govore šta i kako žele".
"Vučić je dodao da neće da zamajava narod izborima i ocenio da se mnogi bore za tu temu samo da bi mogli da vrate svoje ranije privilegije i da "ponovo budu gospodari pljački u zemlji, nastave sa neradom i otimanjem onoga što pripada građanima".
"Neka građani gledaju sve, a narod sve odlično vidi", rekao je Vučić.