Vesti
Politika
Đukić Dejanović: Nema suštinskih neslaganja između SPS i SNS
08.02.2016. 20:00
Izvor: Blic
Đukić Dejanović: Nema suštinskih neslaganja između SPS i SNS
Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović negirala je danas da između socijalista i njihovih koalicionih partnera u Vladi Srbije, Srpske napredne stranke, postoje suštinska neslaganja.
Na pitanje o kritikama koje su poslednjih dana razmenili pojedini funkcioneri SPS i SNS, Slavica Đukić Dejanović je novinarima u Kragujevcu kazala da vlada ima "povoljan trend po građane Srbije" i da je kvalitetnija sa socijalistima.
"Da li u jednoj ili drugoj partiji ima onih koji možda razmišljaju o nekim pitanjima, ali koja nisu suštinska za državu, i na drugačiji način, to je sasvim moguće. Da li ljudi sumnjaju, znate, i u jednoj porodici ima sumnje među članovima. Da li je sumnja nekada put za testiranje istine, i to je tačno", rekla je potpredsednica SPS.
Prema njenim rečima, SPS se bavi bitnim ocenama rada vlade, a to je da ova vlada ima povoljne rezultate.
Dodala je da se i na međunarodnom planu stvaraju uslovi za veće investicije u Srbiji i da će narod u zbog toga moći bolje da živi.
"Smatramo da su ogroman doprinos tome dali i ministri iz SPS. Ostalo što se zove sumnja, želja, stav pojedinca, a nije stav organa SPS i SNS, nije tema i mi se time ne bavimo", rekla je Slavica Đukić Dejanović.
Ona se pozvala i na stav premijera Srbije i predsednika SNS Aleksandra Vučića da je vlada kvalitetnija sa socijalistima.
Kritičke izjave počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića o Prokopu izazvale su oštre polemike SPS-a i SNS-a, a od Mrkonjićevih reči ogradio se i šef socijalista Ivica Dačić koji je kazao da je to bio samo lični stav pojedinca.S