Vesti
Društvo i ekonomija
Narodne kuhinje ponovo dele hranu
12.02.2016. 20:00
Izvor: B92
Narodne kuhinje ponovo dele hranu
Beograd -- Korisnicima narodnih kuhinja se ponovo dele besplatni obroci, nakon isplate novčane pomoći i mnogo prašine koja se podigla u javnosti.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je grad bzro reagovao kako bi problem bio rešen.
"Došao sam da obiđem punkt narodne kuhinje u Rakovici i da se lično uverim da narodne kuhinje rade. Obroci se isporučuju korisnicima, kao što smo juče i obećali", rekao je Mali novinarima, nakon posete puntka gde se deli hrana.
Kako je istakao grad je brzo reagovao, korisnici su dobili i novčanu pomoć, a od danas ponovo imaju redovnu isporuku obroka.
"Ovo je primer odgovorne socijane politike sa naše strane i rešavanja problema, a sa druge strane reakcija na sve one neodgovorne izjave o ukidanju narodnih kuhinja i o tome da ne brinemo o luidma kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Mali i ponovio da neće biti ukidanja narodnih kuhinja.
Mali je juče najavio da će od danas svih 40 punktova narodne kuhinje u Beogradu biti snabdeveno hranom, koja je obezbeđena zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama.
Kako je objašnjeno, deljenje obroka u narodnim kuhinjama u Beogradu bilo je obustavljeno, usled problema sa procedurom javne nabavke za hranu, a grad je isplatio po 5.040 dinara po korisniku, kako bi mogli da kupe hranu, dok narodne kuhinje ne budu snabdevene.