Vesti
Politika
Tadić: Vučić da ne štiti Dačića
23.02.2016. 20:00
Izvor: Akter
Tadić: Vučić da ne štiti Dačića
Boris Tadić izjavio je danas da premijer Srbije Aleksandar Vučić ne treba da štiti Ivicu Dacića u slučaju pogibije dvoje službenika srpske ambasade u Libiji jer će onda i on biti odgovoran za njihovu pogibiju
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da premijer Srbije Aleksandar Vučić ne treba da štiti ministra spoljnih poslova Ivicu Dacicća u slučaju pogibije dvoje službenika srpske ambasade u Libiji jer će onda i on biti odgovoran za njihovu pogibiju.
“Primitivne i divlje zemlje ne utvrđuju odgovornost i ukoliko Vučić bude štitio Dačića, kao i Gašića, onda je i on odgovoran”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare.
Tadić je podsetio da se kidnapovanje dogodilo pre mesec dana i da je Dačić odgovoran što ranije nije sproveo istragu.
“Moraćemo da dobijemo odgovore šta se tu desilo i da li je Dačić odobrio putovanje, koje je rezultiralo kidnapovanjem”, rekao je Tadić.
Precizirao je da je Dačić politički odgovaran jer je ministar spoljnih poslova.
Odgovarajući na pitanje kako je orden koji je dobio od Gadafija doprineo međunarodnom ugledu Srbije, što mu je nedavno prebacio Dačić, Tadić je odgovorio da su u to vreme takav orden dobili i predsednici francuske, italijanske, nemačke vlade…