Vesti
Politika
Pokrajinski izbori raspisani za 24. april
22.03.2016. 20:00
Izvor: mojnovisad.com
Pokrajinski izbori raspisani za 24. april
Predsednik Skupštine Vojvodine raspustio je danas aktuelni saziv skupštine i raspisao redovne pokrajinske izbore za 24. april, kada će biti održani lokalni i vanredni parlamentarni izbori.
Ištvan Pastor potpisao je Pokrajinsku skupštinsku odluku o raspisivanju redovnih izbora u Vojvodini.
Pator je pozvao građane da iskoriste svoje pravo i da glasaju na predstojećim izborima "za onoga koga žele".
- Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u sledećem mandatu imati priliku da vas predstavlja u Skupštini Vojvodine, kazao je Pastor na konferenciji za novinare.
On je i svim strankama i ostalim učesnicima na izborima poručio da Skupština Vojvodine parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju, kao i međusobno uvažavanje i poštovanje.
- Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju i to je učinak svih 120 poslanika i iz tog razloga pozivam sve na fer i korektnu kampanju, na borbu argumentima i programima, poručio je Pastor.
Pokrajinska izborna komisija je odlučila da će birački listić za pokrajinske izbore biti štampan na svetlo zelenom papiru, a kontrolni listić na papiru boje slonove kosti.
Glasači će glasati kroz proporcionalni izborni sistem za 120 predstavnika u pokrajinskom parlamentu.
U aktuelnom sazivu većinu su formirale Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara.
Poslednji pokrajinsku izbori održani su 6. maja 2012. godine.