Vesti
Politika
SNS plakati na krovovima, saksijama, kantama... DS: Nadležni da reaguju, unakažen je ceo grad!
08.04.2016. 20:00
Izvor: Blic
SNS plakati na krovovima, saksijama, kantama... DS: Nadležni da reaguju, unakažen je ceo grad!
Demokratska stranka traži od inspekcijskih službi i drugih državnih organa koji se staraju o komunalnom redu u Novom Sadu i štite zakonitost da odmah pokrenu postupak protiv Srpske napredne stranke koja je danas zbog mitinga i dolaska Aleksandra Vučića "unakazila čitav grad".
- Plakati, transparenti i ostali štampani materijali istaknuti su svuda po gradu na način i u meri kako dosad zaista nije viđeno u našem gradu. Novi Sad je danas postao žrtva nezapamćenog terora u kojem su plakati i šuplje parole vladajuće stranke izlepljeni po panoima, zidovima, nastrešnicama, žardinjerama i kantama za otpatke – navodi se u saopštenju DS.
Dodaje se da je reklamni materijal okačen doslovno svuda gde su naprednjaci uspeli da dopru.

Oblepljenja i saksija
- Za primitivnu propagandu i izraze podaničke ljubavi prema vođi iskorišćen je čak i krov Poslovnog centra "Apolo" koji je prekriven ogromnim transparentom sa Vučićevom slikom. Budući da je PC "Apolo" u javnom vlasništvu, očigledno je reč o zloupotrebi javnog dobra u političke svrhe – ocenjuje DS.
Ta stranka podseća nadležne inspekcije na to da je za isticanje plakata i svega ostalog što koristi SNS potrebna dozvola ovlašćenih gradskih službi.
- Pošto naprednjaci takvu dozvolu nisu ni tražili, jasno je da je prekršeno više gradskih i državnih propisa. Psihološki teror nad građanima Novog Sada, uništavanje javne i privatne svojine i zloupotreba službenog položaja samo su neki od prestupa koje su danas u Novom Sadu počinili Aleksandar Vučić i njegove pristalice – ističe se u saopštenju.
Demokrate kažu da ono što su danas Novom Sadu učinili Vučić i njegove falange može da uradi samo neko ko istinski iz dna duše mrzi Novi Sad.