Vesti
Politika
Pajtić najavio NEPOSREDNE stranačke izbore
06.05.2016. 20:00
Izvor: Blic
Pajtić najavio NEPOSREDNE stranačke izbore
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas u Nišu da će ta stranka u roku od šest meseci od završetka izbora u Srbiji organizovati redovne stranačke izbore i to neposredne.
- Umesto izbora posredstvom delegata, organizovaćemo neposredne izbore jer smatramo da članovi imaju pravo da kažu šta misle o sopstvenoj stranci - rekao je Pajtić na proslavi slave Svetog Đorđa u prostorijama DS u Nišu.
Pajtić je rekao da će neposredni stranački izbori biti veliki korak u političkom životu Srbije pošto ih nijedna stranka do sada nije organizovala.
- Želimo da demokratija bude neposredna, jer samo stranka koja je u stanju da demokratizuje sebe biće u stanju da demokratizuje celu Srbiju - rekao je Pajtić.
Predsednik DS je naveo da režim pokušava da "spinuje preko svojih medija", da od nečega što je statut, što je red stvari, što se formalno uvek dešava u DS, pravi nekakvu priču.
- Nema nekakve priče, sve ambicije su prirodne, ljudi su ambiciozni i treba da budu abiciozni. A mi ćemo proces izbora održavati u konsultcijama sa Predsedništvom. Termin izbora i održavanje skupštine biće preciziran u konsultacijama na Predsedništvu stranke - rekao je Pajtić.
Naglasivši da je najvažnija poruka da će ti izbori biti neposredni, Pajtić je ocenio da će samo stranka koja je u stanju da sebe stalno demokratizuje biti u stanju da demokratizuje i celo društvo.