Vesti
Politika
Jerkov o smeni u RTV: Vlast sprovodi političko nasilje
18.05.2016. 20:00
Izvor: Blic
Jerkov o smeni u RTV: Vlast sprovodi političko nasilje
Smena svih urednika u informativnoj redakciji Radio televizije Vojvodine (RTV) još jednom potvrđuje ono što je svima već odavno jasno - vlast sprovodi političko nasilje, izjavila je danas Aleksandra Jerkov, portparolka DS i članica Predsedništva te stranke.
Kako se navodi u njenoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, to političko nasilje ogleda se kako kroz smene "nepodobnih" i "neposlušnih" i kroz medijsku satanizaciju svakoga ko drugačije misli, tako i kroz stvarno fizičko nasilje, fantomke, divljanje bagerima po centru Beograda i policiju koja ne reaguje na pozive svojih vezanih građana.
"Besramni napadi na novinarku RTS Jelenu Obućinu, manipulacije i kršenja zakona prilikom izbora članova REM da bi se sprečilo da u ovo telo bude izabran makar ijedan član kog nije predložila Srpska napredna stranka, nastavljaju se kroz ovo nasilje na RTV koja je bila kritična prema svima, što i jeste uloga javnog servisa", smatra Jerkov, saopšteno je iz informativne službe DS.
Prema njenim rečima, "očigledno je da oni koji ne shvataju šta je javni servis smatraju da mediji moraju njima da služe, da novinari moraju njih da hvale, a svako ko stoji na putu takvoj iskrivljenoj slici medija biće sklonjen, izložen progonu i uvredama ili smenjen".
"Njihova je želja da iskorene svaku šansu da se u ovoj zemlji živi normalno. Na nama je da to ne dozvolimo", poručila je Jerkov, zaključuje se u saopštenju.