Vesti
Politika
Vučić: Neka ministarstva traže kod mame i tate, ja hoću ideje
03.06.2016. 20:00
Izvor: Blic
Vučić: Neka ministarstva traže kod mame i tate, ja hoću ideje
Mandatar Aleksandar Vučić poručio je danas da u razgovorima o sastavu vlade, koje započinje u ponedeljak, neće prihvatiti feudalne principe, već će saslušati samo one koji imaju neku korisnu ideju.
Upitan da komentariše najnovije "prepucavanje" između Nebojše Stefanovića i Ivice Dačića, Vučić je ocenio da se oni nisu prepucavali, jer nije Stefanović ničim uvredio Dačića.
"Iako razlika od pet prema jedan nije mala, to poistovećivanje ne želim da prihvatim", naveo je Vučić.
Objasnio je to rečima: "Ovaj jedan je radio kao i svaki put do sad, od Vučiću pederu pa ne znam dokle, ovaj drugi je to prećutno odobravao, a Nebojša zna da je većina naše stranke protiv ulaska SPS u vladu i meni je time stavio težak zadatak".
On će, kako je rekao, ponuditi plan i program, zauzvrat će tražiti poštovanje, a eventualnim partnerima u budućoj vladi poručio je: "Možete da kritikujete, ali nemojte da lažete".
Sačekaće, dodao je, da čuje šta socijalisti imaju da mu kažu, ali neće pristati na razgovore tipa - hoću da budem feudalac u tom i tom ministarstvu, ili u Srbijagasu.
Većina koju SNS ima, dodao je, nije mala i zato princip - daj mi to i to ministarstvo ne dolazi u obzir.
"To mogu s mamom i tatom, a ako imate neku ideju - dajte to", zaključio je mandatar za sastav vlade.
On je podsetio da je rok za formiranje vlade 5. ili 6. septembar, ali da će to biti završeno mnogo ranije, svakako pre dolaska predsednika Kine u Beograd, što je najavljeno za kraj juna.
Dodao je da će u narednom periodu imati niz sastanaka sa stranim zvaničnicima, poput Federike Mogerini, predsednika Švajcarske, kao i da ga čekaju posete Briselu, Njujorku, Belorusiji...
"Ne možete da idete na to bez novog zamajca koji vam daje legitiman i legalan izbor u Skupštini Srbije", rekao je Vučić.