Vesti
Politika
SA VUČIĆEM U ČETIRI OKA Šešelj: Vučić me je tužno pogledao kada sam mu rekao svoj stav o EU
07.06.2016. 20:00
Izvor: Blic
SA VUČIĆEM U ČETIRI OKA Šešelj: Vučić me je tužno pogledao kada sam mu rekao svoj stav o EU
Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je mandataru za sastav nove vlade Aleksandru Vučiću preneo da neće biti deo buduće vlade.
Šešelj je novinarima u parlamentu rekao da je odmah na početku razgovora Vučiću saopštio da je SRS spremna na saradnju i koalicioni sporazum pod uslovom da on i njegova vlada napuste politiku učlanjenja u EU i preorjentišu se na integraciju sa Rusijom.
"Za sve bi se moglo naći rešenje ako odustane od EU i na tome sam insistirao. To je medju nama provalija koja se ne može prevazići bez promene vladine politike", preneo je Šešelj, primetivši da je Vučić takvim stavom, prema njegovim rečima, bio razočaran.
Sa Vučićem je, kako je naveo, razgovarao o raznim temama, uglavnom ekonomskim, a mandatar mu je, dodao je, izložio suštinu ekonomske politike buduće vlade o kojoj će se Šešelj izjasniti nakon podnošenja ekspozea u skupštini.
Upitan kako je doživeo susret sa Vučićem nakon osam godina, Šešelj je rekao da je izgledalo kao da se prvi put sreću i upoznaju.
Šešelj je kazao i da na sastanku nije bilo reči o prošlosti, da su jedan drugome rekli "dobar dan", da je ponuđen kafom i vodom na sastanku.