Vesti
Politika
NE DA(VI)MO BEOGRAD "Vučić delovao kao da je priteran uza zid"
08.06.2016. 20:00
Izvor: Blic
NE DA(VI)MO BEOGRAD "Vučić delovao kao da je priteran uza zid"
Pokret "Ne da(vi)mo Beograd" saopštio je danas da je mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić "priznao ono što su svi znali - da su u rušenje Savamale uključeni najviši organi grada Beograda". "Ako zaboravimo nervozu i ponovna spinovanja, danas ništa više nismo saznali", napisano je na Fejsbuk stranici pokreta.
Aktivista Radomir Lazović ocenio je izlaganje premijera Vučića o rušenju u Savamali "isforsiranim i lažnim".
- Glavna poruka koja se može izvuću iz izjave premijera je da se do istine dolazi samo kad javnost “pritisne” državni vrh. Vučić je delovao uplašen i priteran uza zid. S jedne strane govori da je Siniša Mali odgovoran za rušenje objekata, a s druge ga brani, navodeći sa sigurnošću da svedoci te noći nisu vezivani. Kako on to može da zna? - pita se Lazović.
On najavljuje da će “zbog ponovnog pokušaja Vučića da izmanipuliše javnost lažima”, protest pokreta “Ne da(vi)mo Beograd” u subotu biti najbrojniji do sad. Podsećamo, mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.
"Nesumnjivo je da iza onoga što se dogodilo u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu", rekao je Vučić i istakao da će oni snositi i krivično-pravnu, prekršajnu i svaku drugu vrstu odgovornosti.