Vesti
Politika
Vučić: I "pare za blaćenje" stignu u državnu kasu
10.06.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Vučić: I "pare za blaćenje" stignu u državnu kasu
Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegovo rušenje zapravo konačni cilj "političkih mešetara" koji traže odgovornost Siniše Malog za Savamalu, a da pare koje iz inostarnstva stignu nekim medijima završe u buđžetu.
"To što vi tražite samo nečiju glavu, što sam u šali rekao da bi neko da strelja Sinišu Malog, to je bila pogrešna metafora, mnogi bi to da rade ne Siniši Malom, nego meni. To je konačan cilj tih političkih mešetara i prevaranata", rekao je Vučić novinarima u Subotici.
On im je poručio da sa tim nema problem jer narod vidi ko radi i ko se bori za budućnost Srbije.
Vučić je dodao da nije bio obavešten o akciji, da je izvedeno nešto loše i da za to sada snose odgovornost, ali da to javnosti nikad neće biti dovoljno.
"Slučajno nisam znao za tu akciju, da sam znao, rekao bih im da uzmu bagere i da ruše u toku dana i da daju meni jedan bager da sednem u njega, da to ruglo kriminalno sklonim. Nisu me pitali, nisu ni reč rekli, izveli su ono sto je loše, za to snosimo odgovorno, ali nije vam dovoljno", rekao je Vučić.
Vučić je, takođe, rekao da nikada nijedna televizija nije tražila odgovornost za "plavi most", rušenje dinamitom u Šilerovoj ulici...
On je ocenio da je Savamala zapravo političko-medijska akcija, a ne stvarni problem.

SVE TO NA KRAJU STIGNE U BUDŽET
Mandatar je poručio da u vezi s napadima u medijima na njega nema nikakav nesporazum sa SAD i EU, navodeći da je odavno preboleo u političkom smislu činjenicu da daju novac onima koji će da izmišljaju priče poput Zapadne Tamnave, te dodao da to sada doživljava kao devizni priliv.
"Nemam nikakav nesporazum i ne pada mi na pamet da se mešam u pisanje novina, jer da to uradim rekli bi da vršim cenzuru, kao što mi ne pada na pamet da vama govorim šta ćete da pitate i objavljujete, već za razliku od drugih novinara koji ne smeju da pitaju ništa one koje vi podržavate, već zovu obezbeđenje da ih biju, vi možete da postavljate koliko god hoćete pitanja, tako da neću da se mešam u ono što novine pišu", odgovorio je Vučić novinarima koji su želeli da prokomentarise pisanje medija o tome kako SAD i EU finansiraju ekstremiste da bi pravili haos u Srbiji.
"A da li sam srećan što daju pare onima koji će da izmišljaju priče o Zapadnoj Tamnavi, nisam srećan, ali sam to preboleo u potiličkom smislu pre tri godine, sada to doživljavam kao devizni priliv, pa se radujem tome što ćemo više para u bužetu da imamo, jer znam da će kada dobiju pare da ih troše u Ušću i Delta sitiju", rekao je Vučić.