Vesti
Politika
Vučić i Amendola o podršci Italije i ekonomskoj saradnji
12.07.2016. 20:00
Izvor: beta.rs
Vučić i Amendola o podršci Italije i ekonomskoj saradnji
Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Italije Vinćenco Amendola razgovarao je danas s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o podršci Italije evropskom putu Srbije i mogućnostima za unapređene ekonomske saradnje.
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Amendola je rekao da su italijanske kompanije koje posluju u Srbiji veoma zadovoljne uslovima i da se očekuju nove investicije italijanskih kompanija.
Amendola je premijeru Srbije preneo i poruku italijanskog šefa diplomatije Paola Đentilonija da Italija odmah počinje pripreme za održavanje sledeće konferencije o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, kako bi donela konkretne rezultate u realizaciji infrastrukturnih projekata i doplrinela ekonomskom rastu i bezbednosti u regionu.
Vučić je izrazio zahvalnost Vladi Italije za kontinuiranu podršku u evrointegracijama i pomoć koju pruža u reformi pravosuđa u Srbiji, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Italijanski zvaničnik koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji danas je zajedno sa Vučićem prisustvovao uručenju obaveštenja o infrastrukturnim projektima za zaštitu od poplava na području Loznice, Krupnja, Osečine i Kladova, završenim zahvaljujući donaciji italijanske vlade od 800.000 evra.