Vesti
Politika
Živković: Jedini cilj ekspozea je bio da traje šest sati
10.08.2016. 20:00
Izvor: Blic
Živković: Jedini cilj ekspozea je bio da traje šest sati
Poslanik Nove stranke Zoran Živković kaže da je jedini cilj ekspozea, koji je u parlamentu predstavio mandatar Aleksandar Vučić, bio da on traje šest sati.
- Nova vlada je nastavak stare politike i starog ponašanja gospodina koji je dobio veliki broj glasova, ali to koristi na loš način. Cilj ekpozea je bio samo jedan, da traje šest sati, inače sve što je izrečeno je moglo da bude mnogo kraće i da se jasnije definišu ciljevi - rekao je Živković novinarima.
Argumenti Vučića su, ocenjuje Živković na nivou - država, to sam ja, i dodaje da Srbija ima nikad veći javni dug, najniže plate u regionu, najmanje sigurnosti za radnike, najniže investicije, odustajanje investitora, loše puteve.
- Priča o tome da je sad izgrađeno najviše puteva je jedna patološka laž koja može da se proveri. Ne postoji pravna sigurnost. Tri barake (u Savamali) su imale gradjevinsku dozvolu, niko nigde na svetu ne može da stavi fantomku i da sruši objekat - rekao je Živković.
Kako se može govoriti o pravnoj sigurnosti, pita Živković, ako premijer kaže da su budale rušile tokom noći.
Komentarišući predloge za ministre, Živković je kazao da je Zlatibora Lončara optužio svedok saradnik za ubistvo Zorana Đinđića, da je bio saradnik Zemunskog klana, dok se Ivica Dačić slikao sa vođom kriminalnog klana Amerika.
- Naravno da sudovi treba da donesu oduku, ali je nedospustivo da oni budu kandidati za ministre - rekao je Živković.