Vesti
Društvo i ekonomija
Konkurs za Godišnju medijsku nagradu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti
22.08.2016. 20:00
Izvor: Blic
Konkurs za Godišnju medijsku nagradu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti
Poverenik za zaštitu ravnopravnosti pozvao je danas novinare da se prijave na konkurs za Godišnju medijsku nagradu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, koja ima za cilj promociju ravnopravnosti, tolerancije, suzbijanje predrasuda i stereotipa prema manjinskim, marginalizovanim i ugroženim grupama, kao i podizanje vidljivosti institucije Poverenika.
Pravo učešća na konkursu imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove ili priloge na temu konkursa od 1. januara do 15. septembra 2016. godine.
Prijave treba poslati na mejl poverenik@ravnopravnost.gov.rs, do 20. septembra.
Od ove godine, na konkursu mogu da učestvuju i studenti novinarstva sa akreditovanih prvatnih i državnih fakulteta u Srbiji, koji su tekstove objavljivali u studentskim medijima.
Oni mogu da se takmiče van kategorija, a za učešće na konkursu biće im dodeljena zahvalnica.
Nagrade su u tri kategorije, a dobitnik prve nagrade posetiće jednu od evropskih medijskih kuća koja ima dobru praksu u izveštavanju o ljudskim pravima.
Nagrade će biti dodeljene 16. novembra, na Međunarodni dan tolerancije, a žiri koji odlučuje o nagradama čine predstavnici novinarskih udruženja, profesori novinarstva, predstavnici Odeljenja za medije misije OEBS-a i kabineta Poverenice za ravnopravnost.