Vesti
Politika
Šutanovac: DS u kolapsu, ali "upaliću svetlo"
29.09.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Šutanovac: DS u kolapsu, ali "upaliću svetlo"
Novi predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da ta stranka do sada nije vođena demokratski, da je u kolapsu i to ozbiljnijem nego što je očekivao, ali da će novi tim "upaliti svetlo".
Cilj te stranke je, kaže, da bude stožer opozicije, te da zna da SNS ne odgovara da on bude na čelu DS.
"Ako bismo se sutra dogovorili oko zajedničkog predsedničkog kandidata, šta se očekuje od DS-a? Pa svi očekuju da DS bude stožer te cele priče. Prosto je fascinantno da to svi misle, ali retko ko ima kuraži da kaže", rekao je Šutanovac za Nedeljnik.
On je naveo da DS ni u koaliciji "Zajedno", ni u DOS-u nije bila najjača stranka, ali je bila oslonac i stub tih koalicija i vukla najvažnije poteze.
Navodeći da je stranka 2003. godine blizu granice cenzusa, a da je promenom lidera uspela da se uspravi, Šutanovac kaže da veruje da opet postoje potencijali da se uradi ista stvar i da planira da to bude na prvim sledećim parlamentarnim izborima.
"Vododelnica će biti predsednički, ali i izbori u Beogradu. U ovom trenutku ljudi misle da je Vučić - Golijat, ali Golijat je veliki, pa i ranjiv na sve strane", rekao je Šutanovac.
Šutanovac je rekao i da Vučiću ne odgovara što je on na čelu DS i da se niko iz SNS nije radovao izborne noći u DS.