Vesti
Politika
Vaščikovski Vučiću: Evropa čeka na Srbiju
30.09.2016. 20:00
Izvor: RTS
Vaščikovski Vučiću: Evropa čeka na Srbiju
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je ministru spoljnih poslova Poljske Vitoldu Vaščikovskom da očekuje povećanje ekonomske saradnje dve zemlje, a njegov sagovornik da Evropa čeka na Srbiju i da je Poljska tu da taj put ubrza.
Vučić je izrazio nadu da će nivo ekonomske saradnje dve zemlje biti povećan i istakao da Srbija želi više investitora i turista iz Poljske, saopšteno je iz Nemanjine 11 posle susreta premijera Srbije i šefa poljske diplomatije.
Dvojica sagovornika su razgovarala o bilateralnoj saradnji, jačanju ekonomske saradnje, evropskom putu Srbije i migrantskoj krizi.
Premijer Vučić je obavestio Vaščikovskog o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela i izrazio poštovanje prema izvanrednim rezultatima ekonomskih reformi u Poljskoj.
Zahvalio je poljskoj vladi na velikoj podršci koju pruža evropskom putu Srbije, navodi se u saopštenju.
Ministar Vaščikovski je istakao da Evropa čeka na Srbiju, a da je Poljska tu da taj put ubrza.
"Ne treba samo da ojačamo bilateralnu saradnju već i da podržimo vaš evropski put. Mi smo kroz proces pregovora sa EU prošli uspešno i želeli bismo da vam ponudimo naše iskustvo i pomoć u procesu pregovora sa EU", istakao je Vaščikovski i izrazio nadu da će se o nastavku i jačanju saradnje sa Srbijom razgovarati za dva meseca na sastanku Višegradske grupe.