Vesti
Politika
Vučić: Albanija važan partner u regionu
13.10.2016. 20:00
Izvor: RTS
Vučić: Albanija važan partner u regionu
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, migrantskoj krizi i odnosima u regionu, saopštila je Vlada Srbije.
Vučić je, na sastanku sa Ramom nakon održavanja Beogradskog bezbednosnog foruma, rekao da Srbije trajno želi da razvija odnose sa Albanijom, kao važnim partnerom u regionu i da razvoj odnosa Srbije i Albanije doprinosi ukupnoj stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.
Sastanak Aleksandra Vučića i Edija Rame
"Održavanje Poslovnog foruma Srbija - Albanija, sutra u Nišu, dokaz je volje obe strane za ohrabrivanje srpskih i albanskih privrednika kako bi ostvarivanjem jačih poslovnih veza što više doprineli napretku ekonomija obe zemlje", ocenili su Vučić i Rama, navodi se u saopštenju.
Vučić je rekao da je važno da dve zemlje ojačaju ekonomsku saradnju, a da je najveći potencijal u oblastima trgovine, energetike, infrastrukture i poljoprivrede.
Dodao je da je veoma važna zajednička realizacija projekta u okviru Berlinskog procesa, pogotovu infrastrukturnih projekata kao što je auto-put Niš-Priština-Tirana-Drač.
Tema razgovora dvojice premijera bila je i Kancelarija za mlade koja je nastala kao njihova zajednička inicijativa i treba da počne sa radom 2017. godine, sa sedištem u Tirani.
Vučić i Rama su konstatovali da kontakti zvaničnika dveju zemalja tokom poslednje dve godine ohrabruju i daju novi podsticaj prevazilaženju razlika i jačanju bilateralne i regionalne saradnje.
"Održavanje Poslovnog foruma Srbija - Albanija, sutra u Nišu, dokaz je volje obe strane za ohrabrivanje srpskih i albanskih privrednika kako bi ostvarivanjem jačih poslovnih veza što više doprineli napretku ekonomija obe zemlje", zaključili su Vučić i Rama.