Vesti
Politika
Svetske agencije: Vučić bez dodatnog obezbeđenja
30.10.2016. 20:00
Izvor: Blic
Svetske agencije: Vučić bez dodatnog obezbeđenja
RSS ŽENA ARHIVA MOJAUTO ONLINE PRODAJA IGRICE NEDELJA, 30.10.2016. TRAŽI NASLOVNA ZA DECU VESTI SPORT ZABAVA KULTURA SLOBODNO VREME AUTO IT GALERIJA Politika Svet Društvo Ekonomija Hronika Beograd Srbija Vojvodina Republika Srpska mts vesti Vučić o pronađenom oružju u Jajincima: Prepoznajem "rukopis" zolja, bilo je toga i ranije Vučić o pronađenom oružju u Jajincima: Prepoznajem "rukopis" zolja, bilo je toga i ranije Nikolić: Službe bezbednosti duguju odgovor Nikolić: Službe bezbednosti duguju odgovor Stanovnike sela kod Lučana jutros dočekao NEVEROVATAN prizor Stanovnike sela kod Lučana jutros dočekao NEVEROVATAN prizor PANIKA U NJUJORKU Evakuisana "Metropolitren opera" zbog sumnjivog praha PANIKA U NJUJORKU Evakuisana "Metropolitren opera" zbog sumnjivog praha VESTI POLITIKA Tweet Svetske agencije: Vučić bez dodatnog obezbeđenja Tanjug | 30. 10. 2016 - 15:48h Svetske agencije izvestile su danas o konferenciji za novinare koju je održao premijer Srbije Aleksandar Vučić, a Rojters je primetio da on pri tom nije imao dodatno obezbeđenje i da se novinarima obratio u zgradi Vlade kao što i obično čini.
Rojters navodi da je Vučić rekao kako ne veruje da je reč o pokušaju atentata na njega, i ocenjuje da Vučić nastoji da smiri tenzije nakon što je otkriveno teško naoružanje na putu kojim redovno prolazi njegova povorka automobila.

Britanska agencija precizira da su među pronađenim oružjem bacač raketa, ručne bombe i municija za automatsku pušku, kao i da je oružje pronađeno u grmlju u Jajincima, u blizini raskrsnice na kojoj Vučićeva povorka automobila obično uspori prilikom njegovih čestih poseta roditeljskom domu.- Pronađeno oružje je najnoviji u nizu nedavnih događaja koji su Balkan doveli do ivice i pokrenuli glasine o teorijama zavere - ističe Rojters, uz podsećanje da su pre pet dana crnogorske vlasti osujetile ono za šta sumnjaju da je bio plan grupe srpskih državljana da utiču na ishod izbora održanih 16. oktobra u Crnoj Gori.

Ova agencija primećuje i da je policija u Beogradu prisutna u većem broju nego inače, patrolirajući ulicama oko zgrada Vlade.

Takođe, navodi da je bezbednost visokih zvaničnika u Srbiji pojačana otkako je pre 13 godina ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić.

- Iako je ovaj region miran otkako je okončan niz ratova koji su 1990-ih izbili usled raspada federalne Jugoslavije, narod na Balkanu i dalje je duboko podeljen u etničkom i verskom smislu - zaključuje Rojters.Istovremeno, AP prenosi Vučićeve reči da je u toku istraga kako bi se utvrdilo da li je velika količina oružja koja je pronađena u blizini njegove porodične kuće nadomak Beograda povezana sa eventualnim napadom na njega.

Američka agencija navodi i da je Vučić evakuisan iz kuće kada je policija u subotu pronašla oružje.

I AP podseća da je Đinđić, koga opisuje kao prvog demokratski izabranog premijera Srbije, ubijen iz snajpera marta 2003. ispred sedišta Vlade u centru Beograda, i navodi da je više od 10-ak pripadnika nacionalističkih paravojnih snaga i kriminalaca osuđeno u vezi sa tim ubistvom.