Vesti
Sport
Troicki odbio da završi sezonu!
01.11.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Troicki odbio da završi sezonu!
Kakva drama danas u Parizu, gde se Troicki izborio sa vezanim meč loptama za Francuza, a onda pronašao put do pobede.
Viktor Troicki odbio je da završi sezonu ovog utorka popodne.
Adrijan Manarino imao je dve vezane meč lopte za plasman u 2. kolo Mastersa u Parizu, ali se naš teniser s njima uspešno izborio, uveo meč u taj-brejk trećeg seta i potom iskoristio treću od tri vezane meč lopte za meč sa (5) Keijem Nišikorijem.

Troicki – Manarino 6:4, 3:6, 7:6 (7:5).
Meč je trajao dva sata i 22 minuta.

Pri rezultatu 4:5 u trećem setu, Manarino je dobrim servisima stigao do dve vezane meč lopte, ali mu se onda leva ruka bukvalno ukočila, počeo je samo da "ubacuje" servise, i to uglavnom druge, u polje našeg tenisera, koji je to iskoristio i vezao četiri poena u nizu za svoju prvu brejk loptu u trećem setu, ali je tu šansu olako ispustio.
Drugi servis 28-godišnjeg Francuza, koji je dan ranije u igri parova sa Kventinom Elisom, izbacio Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića u prvom kolu, Troicki je zakucao u mrežu, ali je imao sreću da dobije još jednu priliku u istom gemu koju je iskoristio, izbegao poraz i kraj sezone i potom u narednom gemu sačuvao brejk loptu za vođstvo od 6:5.
Nije uspeo i drugi put u nizu da napravi brejk, tako da je meč otišao u taj-brejk u kojem je Srbin imao tri vezane meč lopte i iskoristio treću na svoj servis nakon što je pre toga pomislio da je odservirao as, ali je glavni sudija "pozvao" nec.
Nije ga to uznemirilo, i iz popravnog je ponovo odservirao dobro, Manarino nije uspeo da vrati lopticu u polje našeg asa, pa je usledila njegova burna proslava pobede po kojoj se videlo koliko mu je značilo da dobije danas.
Troicki nije igrao dobro, grešio je, u prvom i drugom setu propustio je nekoliko ne samo brejk, već i gem lopti, kojima je mogao da savlada 60. tenisera sveta i ranije, ali nikada nije kasno za prolaz dalje naročito kada se hoda po žici zvanoj meč lopta za rivala.
U duelu sa Nišikorijem, Troicki će imati ulogu autsajdera, ali on se u njoj nekada bolje snalazi nego kada se očekuje da dobije meč rutinski, što najbolje zna Rafael Nadal.
Srećno, Viktore!