Vesti
Politika
ZNANJE IMANJE Predsednik Nikolić ŠIRI IMOVINU, gradi kačaru, terasu i plato
22.11.2016. 20:00
Izvor: Blic
ZNANJE IMANJE Predsednik Nikolić ŠIRI IMOVINU, gradi kačaru, terasu i plato
Predsednik Tomislav Nikolić obogaćuje svoje poljoprivredno imanje. On trenutno gradi objekat veličine od 63 kvadrata, kao i terasu i plato od ukupno 64 kvadrata.
Kako se navodi u njegovoj imovinskoj karti, radi se o poljoprivrednom objektu - kačara, koji ima dve prostorije, a u toku je njegova rekonstrukcija i dogradnja.
To je ujedno i najnovija promena u njegovoj imovini koja je objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, čak četvrta po redu ove godine.Početkom 2016. godine Nikolić je kupio oko tri hektara njiva i pašnjaka, da bi u maju takođe kupovinom proširio svoje poljoprivredno zemljište za još 1,25 hekatara.Predsednik Srbije je u septembru ove godine prijavio Agenciji da je umanjio površinu njiva i pašnjaka za dvadesetak ari.
Šta sve poseduje Nikolić?
Njiva, vinograd, voćnjak, šuma - 13 hektara, 36 ari i 28 kvadrata
Njiva, pašnjak - 1 hektar, 38 ari i 30 kvadrata
Njiva, pašnjak - 2 hektara, 64 ari i 83 kvadrata
Kačara - poljoprivredni objekat, dve prostorije - 63,25 kvadrata
Terasa Kačare, jedan plato - 64,16 kvadrata
Automobil marke "mercedes benc C320" iz 2008. godine
Plata - 130.000 dinara
Kada je stupio na dužnost predsednika Srbije, Nikolić je u svom vlasništvu imao njive i voćnjake, ukupne površine od 16 hekatara, polovinu petosobnog stana od 191,5 kvadrata i automobil marke "lada - niva" iz 1998. godine. Pre tri godine dobio je od sina na poklon vozilo "audi A6", da bi ga krajem prošle godine prodao i navodno preko oglasa kupio "polovan i udaren mercedes" za oko 10.500 evra.
Poljoprivredno imanje počeo je da širi u aprilu 2014. godine, kada je dobio na poklon dva hekatara zemlje i kupio još oko četiri hektara njiva i pašnjaka.Od decembra 2015. godine u imovinskoj karti predsednika Nikolića više se ne navodi njegovo vlasništvo nad stanom i nije poznato da li ga je prodao ili prepisao svojoj supruzi Dragici. U isto vreme ostao je i bez ušteđevine u bankama.
Zanimljivo je da se na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije ne navodi da je Nikolić iskoristio pravo na korišćenje stana za službene potrebe, iako je poznato da se nakon tri meseca po stupanju na dužnost preselio u državnu vilu na Dedinju.