Vesti
Politika
Vučić razgovarao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom o saradnji i o projektu Beograd na vodi
25.11.2016. 20:00
Izvor: Blic
Vučić razgovarao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom o saradnji i o projektu Beograd na vodi
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ujednjenim Arapskim Emiratima sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom bin Zajedom sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, brojnim zajedničkim projektima, ali i odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana.
Vučić i Bin Zajed su konstatovali da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i žele dalje unapređenje saradnje u svim sferama društveng zivota, posebno u oblasti ekonomije.
Premijer Vučić zahvalio se šeiku Mohamedu na finansijskoj podršci koju pruža Srbiji, kao i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i saobraćaja.
Srpski premijer je posebno zahvalio šeiku Mohamedu na realizaciji projekta Beograd na vodi koji u značajnoj meri doprinosi oporavku celokupne građevinske industrije Srbije, zapošljava naše radnike, a ubuduće će od turizma i usluga donositi velike prihode Srbiji.Takođe, premijer Vučić je potvrdio svoje prisustvo na velikom sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX koji se održava u februaru 2017. godine u Abu Dabiju, na kojem će Srbija predstaviti sva svoja tehnološka dostignuća na polju vojne industrije.
Šeik Mohamed istakao je da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera.
On je prihvatio poziv premijera Vučića da narednom periodu poseti Srbiju.