Vesti
Sport
Vojvodina jako neprijatna za Partizan
29.11.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Vojvodina jako neprijatna za Partizan
Marko Nikolić obećava navijačima Partizana: "Dokle god imamo energije borićemo se za pobedu u Novom Sadu".
Vojvodina i Partizan po drugi put ove sezone ukrstiće koplja i verovatno na travnjaku "Karađorđa" odlučiti o tome ko će sa drugog mesta na zimski odmor. Crno i crveno-beli trenutno dele poziciju iza lidera Superlige Srbije Crvene zvezde sa po 38 osvojenih bodova.
Prvi meč odigran u Humskoj završen je pobedom Novosađana 3:1. "Parni valjak" spreman je da uzvrati istom merom...
"Iz nekih psihološih i drugih razloga vrlo je važna pobeda Partizana", počeo je trener Partizana Marko Nikolić svoje izlaganje na konferenciji za medije uoči meča u Novom Sadu.
Derbi 18. kola Superlige igra se u sredu od 18 sati (TV prenos Arena sport 1).
"Mi se nalazimo u jednom lepoj i dugačkoj seriji od 13 utakmica bez poraza (12 pobeda i remi) i pokušaćemo da je nastavimo na 'Karađorđu'. Priča o tome ko je favorit ne poje vodu. Niti je to Vojvodina, niti je to Partizan, uostalom to ne umem da izmerim ni protiv slabijih ekipa od Novosađana. Vojvodina je kvalitetna ekipa sa zanimljivom grupom igrača, u preteklom periodu bila jako naprijatna za Partizan i sama ta činjenica govori da će biti vrlo neizvesno. Poruka koja bi trebalo da bude upućena navijačima, igračima i javnosti je da uz sve probleme sa kojima se susrećemo ovih meseci, a sad i kadrovskih, ovno što neće izostati je, dokle god bude bilo i zadnje kapi života u nama borićemo se za dres Partizana i i pobedu", obećao je Nikolić.
Novosađani su uvek posebno motivisani protiv Partizana.
"Nisu samo oni, već i svi drugi protiv nas imaju neku dodatnu, posebnu motivaciju. Sa njom se susrećemo stalno i to je normalno i poželjno. Ko hoće da analizira objektivno i sam će se uveriti da je tako. Bilo bi dobro da se sve utakmice u Superligi igraju na taj način. Vojvodina je uvek posebno motivisana protiv nas i nadaju se dobrom rezultatu, čak neki ističu i da je favorit. Sve to obećava neizvesnu i uzbudljivu utakmicu", poručio je strateg crno-belih.
Na koga će sve Nikolić moći da računa za utakmicu u sredu znaće tek nakon poslednjeg treninga.
Vojvodina je odlučila da sve navijače Partizana "pošalje" na južnu tribinu, a da ostale tri budu rezervisane za pristalice domaćeg tima. Na taj način dodatno je pojačana tenzija pred derbi.
"To je legitimno s njihove strane, ali nema dilemu kakvu će podršku Paritan imati u Novom Sadu", rekao je Nikolić.