Vesti
Politika
Potvrđen strateški karakter rusko-srpskog prijateljstva
27.12.2016. 20:00
Izvor: Blic
Potvrđen strateški karakter rusko-srpskog prijateljstva
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin istakao je u pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je godina koja je na izmaku potvrdila strateški karakter rusko-srpskog partnerstva, saopšteno je iz Pres-službe predsednika Srbije.
U pismu, koje je Nikoliću uručio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin, Putin je naveo da se između Srbije i Rusije razvijao politički dijalog i da su postignuti dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa.
"Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa", napominje se u Putnovom pismu.
"Vama, Vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir, blagostanje i prosperitet", poželeo je, takođe, Putin u pismu Nikoliću.
Nikolić je u razgovoru sa Čepurinom izrazio zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji i Republici Srpskoj.
On je još jednom iskazao veliku žalost zbog pada ruskog vojnog aviona u Crno more u nedjelju, 25. decembra, kada su život izgubila 92 putnika i člana posade, među kojima i članovi vojnog hora "Aleksandrov".
Čepurin je rekao da je Ruskoj Federaciji važno da postoji stabilnost u razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje, pa će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsjedničkih izbora koji će 2017. godine biti održani u Srbiji.
Nikolić i Čepurin razgovarali su i o zajedničkim projektima koje realizuju srpske i ruske kompanije.