Vesti
Politika
Vučić: Žuljevi, a ne postovi, pravi prijatelji, a ne foloveri
30.12.2016. 20:00
Izvor: B92
Vučić: Žuljevi, a ne postovi, pravi prijatelji, a ne foloveri
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da naredni izbori neće biti izbori između različitih politika, nego izbori između prioriteta.
U autorskom tekstu za novogodišnji broj nedeljnika "Ekspres", Vučić je naveo da izbori koji čekaju Srbiju neće biti "izbori samo između različitih politika, ideologija i pustih snova", već "izbori između prioriteta i izbori prioriteta".
Prema njegovim rečima, na jednoj strani će biti rad, stabilnost, putevi, fabrike, škole, a na drugoj parole.
On je kazao da se dobra stvar dešava pred Novu godinu, odnosno da se ljudi "predstavljaju i saopštavaju svoje ciljeve".
- Lično, mislim da je to trebalo da urade još ranije. Svi znamo ko šta hoće, i nema više skrivanja iza visokoparnih i višeznačnih titula, koje od nekoga čine zamišljeni ideal, zamišljen u trenutku kada ti ponestanu rešenja, za samog sebe - rekao je Vučić.
Premijer je dodao da nova politička zakonitost u Srbiji nije to šta je neko rekao, nego šta je uradio.
Postali su virtuelni
- Na prvo, priču, možeš da dobiješ apele i podršku na Tviteru, i to onih koji na mrežama traže taj zamišljeni ideal, postajući i sami virtuelni ništa manje od samih mreža, a na drugo, na rad, dobiješ glasove na izborima. I to u jasnoj proporciji. Tačno onoliko koliko si radio - rekao je Vučić.
Vučićeva novogodišnja konferencija: Oko Sretenja Nikolić i ja izlazimo sa zajedničkim kandidatom
Premijer je ocenio da je to dobro jer smešta amaterizam tamo gde mu je mesto, među amatere, i od politike pravi ozbiljnu profesiju, koja zahteva dobro obučene, vredne i posvećene profesionalce.
- Kada čovek to prihvati, prestane da gubi vreme u nepotrebnom maštanju, podjednako o nekoj nebeskoj Srbiji, koliko i o nekoj idealnoj zajednici, bez političara, stranaka, samo sa raznoraznim zaštitnicima, i počne da se bavi onim čime i treba da se bavi - kazao je Vučić.
Pravi prijatelji, a ne foloveri
On je rekao da su pred Srbijom zadaci, a ne želje. "Žuljevi, a ne postovi na Tviteru".
- I jedino je važno - ne prestajati sa radom. I da, kada ozbiljno radiš, postoje oni koji to i primete i cene. Imaš, odjednom, prijatelje, a ne folovere. A postoji ogromna razlika između njih. Prijatelji ti, poput Šredera, pomognu da pronađeš nova rešenja. Foloveri te, prateći svoje nedosanjane snove, gurnu u nešto čemu nisi dorastao. I kada se to pokaže, odu da folovuju nekog drugog. Prijatelji, pak, ostaju s tobom, i kada je teško - kazao je Vučić.
Samo da nas puste
Prema njegovim rečima, Srbija danas ponovo ima prijatelje, i na istoku i na zapadu zato što radi, drži svoju reč, ne laže, i ne trguje ni sopstvenim ni tuđim interesima.
- Ozbiljna je zemlja, bez ikakvih loši namera, dovoljna jedino da postane još bolja, još ekonomski snažnija, i još poštovanija. I ne traži ništa, osim mogućnosti da sama dalje radi na sebi, i da se razvija - rekao je Vučić.
Radiću još više
Dodao je da je Srbija otvorena za sve, nikoga ne ugrožava i svoju veličinu traži u sebi, a ne u proširenju granica, da hoće da veruje isključivo u sebe i da radi više i bolje od drugih.
- Moramo da težimo, uvek, da uradimo još više. I zato što je ogroman posao pred nama. Kilometri puteva, desetine i desetine fabrika, stotine gradilišta, sati i sati učenja. To je Nova godina za nas - rekao je Vučić i dodao da će naredne godine pokušati da radi više nego što je radio do sada.