Vesti
Politika
"Janković i Jeremić imaju potencijal, ali samo ako..."
04.01.2017. 20:00
Izvor: B92
"Janković i Jeremić imaju potencijal, ali samo ako..."
Lider SDS Boris Tadić smatra da opozicija mora da se ujedini ukoliko želi da pobedi kandidata lidera SNS Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.
"I Saša Janković i Vuk Jeremić imaju potencijal za pobedu na predsedničkim izborima, ali samo ukoliko bi jedan od njih bio zajednički kandidat a drugi ga podržao", rekao je Tadić u intervjuu "Blicu".
Na pitanje ko će po njegovom mišljenju biti kandidat vladajuće koalicije, on je rekao da je uveren da će kandidata odrediti Vučić, dok je "ucenjivački kapacitet" predsednika Srbije Tomislava Nikolića po njemu "beznačajan".
"Vučić će doneti odluku u zavisnosti od toga koliko građanska demokratska opozicija bude imala kandidata. Ukoliko budemo imali više kandidata, rastu šanse Nikolića da bude Vučićev kandidat. U okolnostima rasutih glasova opozicije bilo koji Vučićev kandidat može da pobedi, pa čak i Nikolić", rekao je Tadić.
Tadić smatra i da Srbiji nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori, jer bi za zemlju značili još jednu izgubljenu godinu za reforme.
"Nisu potrebni Srbiji, ali jesu Vučiću kako bi podigao broj svojih poslanika i osnažio svoju vlast", rekao je Tadić uz napomenu da su tome služili svi izbori od 2012. godine, dok su za građane, kako kaže, značili živog u svojevrsnom vanrednom stanju neprekidne predizborne kampanje.
On je precizirao da pod opozicijom podrazumeva građansku i demokratsku opoziciju, a ne "šoviništičke i opskurne desničarske stranke," koje "i nisu opozicione".