Vesti
Politika
Saša Janković: Bolji sam od Jeremića
08.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Saša Janković: Bolji sam od Jeremića
Bolji sam kandidat za predsednika Srbije od Vuka Jeremića, poručio je Saša Janković, koji je ranije danas podneo ostavku na funkciju ombudsmana kako bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije.
"Sasvim sam siguran da Vuk Jeremić predstavlja opozicioni blok, ali da smo toliko slični da već u ovom momentu treba da podržavamo jedan drugog ja bih se odmah odrekao kandidature i podržao ga, ali mislim da sam radom i onim što sam učinio pokazao da sam bolji kandidat", rekao je danas Janković novinarima.
On još rekao da su u vremenu kada je Jeremić bio ministar "imali određene nesuglasice".
"Jeremić je dugo bio van zemlje, kada su se ovde dešavale stvari koje su od mene načinile političara. Vuk danas govori ono na šta sam ja ukazivao kao zaštitnik građana iz te pozicije, najviše koliko sam mogao. Ja verujem da on Srbiji želi sve najbolje, ali suštinski nismo bliski", rekao je on, dodavši da mu želi "sve najbolje".
Janković nije želeo da odgovori da li bi podržao Jeremića ukoliko uđe u drugi krug predsedničkih izbora, ističući da je još rano govoriti o tome:
"O tome ćemo pričati kada dođe vreme. Siguran sam da Vuk Jeremić predstavlja opoziciju, ali da smo toliko slični, ja se ne bih ni kandidovao", dodao je Janković.