Vesti
Politika
Može samo jedan: Čeda poziva Jankovića i Jeremića
10.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Može samo jedan: Čeda poziva Jankovića i Jeremića
Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je danas buduće kandidate za predsednika Srbije (kada izbori budu raspisani), Vuka Jeremića i Sašu Jankovića, "da se dogovore jer građanska Srbija želi jednog kandidata opozicije".
Jovanović je rekao da će prihvatiti njihov dogovor, ali nije želeo da se izjasni ni za jednog od njih konkretno, istakavši da se LDP zalaže za jednog kandidata.
"Moramo na ovim izborima da udarimo temelje političke alternative koja treba da uspostavi ravnotezu u zemlji, a jedini način za to je da se izađe sa jednim kandidatom", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.
Na pitanje da li očekuje da se jedan od njih dvojice povuče, Jovanović je odgovorio potvrdno, dodajući da će, ukoliko do takvog dogovora ne dođe, razgovarati na stranačkim organima da li će podržati jednog od njih dvojice, ili nekog trećeg.
"Prijateljski ih molim da sednu da se dogovore. Ako to mogu da rade Nikolić i Vučić, ako može vladajuća koalicija da insistira na jednom kandidatu, toliko su i oni dužni zemlji", poručio je Jovanović.
On je rekao da građanska Srbija koja je nezadovoljna želi da pruži podršku jednom kandidatu, jer od njega ocekuje da osvoji najveći broj glasova, a tako bi se kako bi se, dodaje, napravila i alternativa vlasti posle izbora.
Odgovarajući na pitanje novinara, da li će se on kandidovati za predsednika Srbije, Jovanović je rekao da nema ambiciju da bude predsednik, ali da ga brine što do sada nije čuo ono što, kako je rekao, Srbija treba da čuje, a nije baš popularno zbog glasova.
Ponovio je stav da je za njega neprihvatljiva kandidatura Tomislava Nikolića.