Vesti
Politika
Janković: Poštovaću Ustav i vratiti dostojanstvo građanima
06.03.2017. 20:00
Izvor: Blic
Janković: Poštovaću Ustav i vratiti dostojanstvo građanima
Predsednički kandidat Saša Janković obećao je danas u Beogradu da kao predsednik Srbije i dalje neće "razumeti politiku" a da će poštovati zakone i Ustav i vratiti dostojanstvo građanima.
Janković je u razgovoru s penzionerima rekao i da predsednik države treba da bude oslonac kvalitetnim ljudima u institucijama.
- Kandidovao sam se da bih vratio dostojanstvo građanima i smisao institucijama - rekao je Janković, koga je kandidovala Grupa građana "Za Srbiju bez straha".
On je rekao i da građani u institucijama moraju da imaju "tačku oslonca" i da država ne može da se zasniva na pojedincima.
Kritikovao je odluke vlasti poput one da subvencije daje stranim a ne domaćim firmama, da nameravaju da privatizuju banje, da oranice daju Arapima koji, potom dve godine ništa ne uplate u budžet...
- Nikako ne mogu da razumem zašto stranim firmama dajemo subvencije a ne domaćim koje to isto mogu da rade... - rekao je Janković.
On je rekao i da se protivi prodaji strateških prirodnih resura poput banja koje su u državnom i vlasništvu PIO fonda, a što vlast namerava da uradi.
Janković je naveo i da je priča vlasti da je Srbija najbolja u regiona samo priča, da je priča da je srpska ekonomija najbolja u regionu samo priča...