Vesti
Politika
Šešelj u Pirotu: Ako iko može da pobedi Vučića, onda sam to ja
13.03.2017. 20:00
Izvor: Blic
Šešelj u Pirotu: Ako iko može da pobedi Vučića, onda sam to ja
Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas u Pirotu "da je važno pobediti na predsedničkim izborima da ne bi pobedio Aleksandar Vučić jer bi onda sva vlast bila koncentrisana u jednim rukama".
- To nije dobro a moramo da sprečimo da pobede ovi prozapadni kandidati "dosmanlije" za koje bi to bio početak povratka na vlast. Mi to ne smemo da dozvolimo - rekao je Šešelj okupljenim članovima stranke, građanima i novinarima ispred stranačkih prostorija u Pirotu.
Šešelj je dodao da, kako je rekao u kampanji, "vode dvostruku bitku".
- U prvom krugu da sprečimo Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da uđu u drugi krug a u drugom krugu treba da pobedim Vučića i to mi je osnovni zadatak - rekao je Šešelj.
Na pitanje novinara da li smatra da može da pobedi Vućića, odgovorio je kontrapitanjem.
- Da li smatrate da je Vuk Jeremić u stanju da pobedi Vučića? Apsolutno ne. Je li u stanju Saša Janković? Apsolutno nije. Možete li ih zamisliti u ringu sa Vučićem? Nemoguće. Ako iko može da pobedi Vučića, onda sam to ja. Za 27 godina aktivnog bavljenja politikom niko me nije pobedio u brojnim TV duelima - rekao je Šešelj.
Na pitanje novinara da li će biti TV duela sa Vućićem, rekao je "da bi moralo da bude u drugom krugu predsedničkih izbora".
Šešelj je rekao da će se striktno zalagati za poštovanje Ustava i zakona.
- Nadležnosti predsednika Republike u našem ustavnom sistemu su male. Predsednik je vrhovni komandat i to mu je najznačajnije a ostalo je više-manje simbolično. On ne donosi odluke o unutrašnjoj i spoljnoj politici, ali može da kontroliše Vladu koja donosi takve odluke. Može da kontroliše Narodnu skupštinu tako što će vraćati zakone na ponovno glasanje ako smatra da nisu dobri. On na izvestan način kontroliše sudsku vlast i to je sve - rekao je Šešelj.
Dodao je da danas sa svojiim saradnicima Milovanom Bojićem i Nemanjom Šarovićem obilazi Nišavski, Toplički i Pirotski okrug.
- Idemo od opštine do opštine, obilazimo sve opštine u ovim okruzima, razgovaramo sa novinarima, osećamo puls građana, obilazimo članove i simpatizere i ne zadržavamo se dugo, od pet do 10 minuta. Smatramo da je korisno, pogotovo u uslovima kada je prediznorna kampanja suviše kratka i kad nemamo resurse da organizujemo velike mitinge i da autobisuima dovozimo veliki broj građana na mitinge - rekao je Šešelj.