Vesti
Politika
Janković: Ljajić je Vučićev talac
15.03.2017. 20:00
Izvor: Beta
Janković: Ljajić je Vučićev talac
Predsednički kandidat Saša Janković ocenio je danas da su Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, kao i građani Srbije, već dugo taoci Srpske napredne stranke (SNS) i njenog lidera koji je svojevremeno muslimane prebrojavao u odnosu jedan prema 100.
Ljajić je ranije beogradskim medijima rekao da očekuje da nakon predsedničkih izbora Janković i Vuk Jeremić osnuju svoje stranke, kao i da će doći do prekomponovanja političke scene u Srbiji.
Janković je komentarišući ovu izjavu novopazarskom radiju Sto plus rekao da Ljajić, koji je osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP), treba da brine o svojoj, a ne o njegovoj stranci.
"Ljajić ima svojih problema i dosta nezavršenog posla u sopstvenom dvorištu. Mnogo njegovih članova podržava ovo što ja radim, tako da je vreme da svako pogleda u svoje dvorište, pre nego što razmisli ko će šta da radi", rekao je Janković.
On je sinoć u Novom Pazaru organizovao predizborni skup sa koga je ocenio da sadašnja vlast Sandžak predstavlja kao strašilo kojim plaši ljude, da od njega pravi veštačko krizno žarište, iako se ljudi u njemu godinama međusobno poštuju i čuvaju.
Dodao je da je među žiteljima Sandžaka primetio strah i da se mnogi od njih sa razlogom plaše, jer ih vlast ucenjuje otkazima.