Vesti
Politika
Janković pravi politički pokret, solo od DS!
13.04.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Janković pravi politički pokret, solo od DS!
Saša Janković je najavio je da će narednih dana formirati politički pokret, koji će okupiti organizacije i pojedince koji su ga podržali u predsedničkoj trci.
U prvom obraćanju javnosti od izbora za predsednika Srbije, Saša Janković je rekao da će sa tom političkom organizacijom izaći na sve sledeće izbore. U toj organizaciji neće biti Demokratska stranka.
Demokratska stranka, koja ga je podržala u kampanji, nastaviće, kaže, svojim putem, rukovođena istim vrednostima za koje se i on zalaže.
Rekao je i da je Nova stranka, koja ga je podržala na izborima, izrazila želju da se priključi njegovom pokretu.
Janković je nrekao da je to "odgovor na silu koju primenjuje Aleksandar Vučić" i da će taj pokret građanima da nudi istinu umesto laži i državu umesto družine.
"Aleksandar Vučić je ugasio i isključio institucije i naš zajednički odgovor treba da bude vraćanje institucija u život", rekao je Janković.
Na pitanje da li je pričao sa Vukom Jeremićem, odgovorio je da je sa njim u kontaktu ali da nisu razgovarali o objedinjavanju.
Upitan da li ga interesuje pozicija gradonačelnika Beograda, Janković je rekao da on sebe ne vidi na tom mestu, i da ima puno ljudi koji svojim kvalitetima i sposobnostima prevazilaze njegove.
Upitan o protestima širom Srbije, Janković je rekao da podržava protest onih koji su rekli ne diktaturi i da poštuje želju organizatora da im se ne pridružuju političke stranke i političke organizacije.
Janković nije odgovarao na pitanja novinara Pinka i Studija B pošto bi, kako je rekao predstavnik njegove pres službe, nakon svih uvreda i neistina u tim medijima bilo besmisleno odgovarati na njihova pitanja.