Vesti
Politika
POMIRIO IH "BLIC" Pajtić i Šutanovac zakopali ratne sekire
18.04.2017. 20:00
Izvor: Blic
POMIRIO IH "BLIC" Pajtić i Šutanovac zakopali ratne sekire
Zategnuti odnosi bivšeg i aktuelnog lidera DS relaksirani su nakon što su Pajtić i Šutanovac uputili jedan drugom poruke uvažavanja.
- Bojan Pajtić je bio odličan predsednik Vlade Vojvodine. Dugo se poznajemo i drago mi je da zna da se ja o njega nisam ogrešio. Sve drugo je sada manje bitno - rekao je za "Blic" juče Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke.
Šutanovac je tako u pomirljivom maniru odgovorio na pohvalne reči koje mu je Pajtić uputio u intervjuu za uskršnji broj "Blica". Time je takoreći stavljena tačka na sukobe koji su tinjali između bivšeg i sadašnjeg lidera DS, a koji su otpočeli pred partijske izbore na kojima je Šutanovac odneo pobedu u sučeljavanju sa bivšim vojvođanskim premijerom.
Pajtić je, podsetimo, neposredno nakon poraza na svom Fejsbuk profilu objavio sledeće: "Stranka je, na izrazito demokratski i legitiman način, donela odluku da je vode Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije imala." Tako je pisao tada poraženi predsednik DS, aludirajući na to da pomenuta trojka ne odražava visoke akademske standarde koji su, po njemu, izdvajali Demokratsku stranku.
U uskršnjem intervjuu za "Blic", međutim, pomaljaju se drugačiji tonovi: "Gospodin Šutanovac je pobedio u fer i demokratskoj igri i očigledno je da on više odgovara strukturi članova DS. Nemam ništa protiv Šutanovca, želim mu svu sreću. Čak sam se, uslovno rečeno, ja o njega u prošlosti možda i ogrešio, on o mene nikad nije", rekao je, između ostalog, Pajtić.
Pajtić je, da podsetimo, nedavno podneo ostavku na mesto poslanika u republičkom parlamentu, mesto koje je osvojio na listi DS. Bivši premijer rekao je tada da je ostavku podneo "u znak podrške studentskim protestima. To je usledilo nakon što je Pajtić praktično bojkotovao rad stranke u parlamentu nakon poraza na unutarstranačkim izborima. Još tada je najavljivao povlačenje iz politike, ali ne i iz DS, što je i potvrdio u razgovoru za "Blic".