Vesti
Politika
DODELA ORDENJA Predsednik Nikolić odlikovao pripadnike vojske, MUP-a, ambasadore...
19.04.2017. 20:00
Izvor: Blic
DODELA ORDENJA Predsednik Nikolić odlikovao pripadnike vojske, MUP-a, ambasadore...
Predsednik Republike Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije, saopštila je danas Služba za odnose sa medijima predsednika Srbije.
Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, povodom Dana Vojske, odlikovani su sa jednom zlatnom i 18 srebrnih medalja za zasluge, kao i dve zlatne i 31 srebrnom medaljom za revnosnu službu.
Zlatnom medaljom za revnosnu službu, za zasluge i izuzetne rezultate u obavljanju poverenih dužnosti i zadataka od značaja za Srbiju, odlikovan je Luka Radovanović, službenik u Ministarstvu spoljnih poslova.
Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić", za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva, posthumno su odlikovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije: potpukovnik Nenad Ćulibrk, kapetan Dejan Pandurović, potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i vojni nameštenici Dejan Kovačević i Željko Nikolić.
Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić", za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva odlikovani su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije: Milošević Nenad, komandant vatrogasno-spasilačke brigade, Marinković Predrag, komandir vatrogasno spasilačkog odeljenja, Simović Ivan, vatrogasac-spasilac, Petković Nebojša, vođa vatrogasno-spasilačke grupe, Vranić Marko, vođa vatrogasno-spasilačke grupe i Milikić Nenad, vođa vatrogasno-spasilačke grupe.
Ordenom srpske zastave prvog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kazahstana, odlikovan je ambasador Kazahstana u Srbiji, Nurbah Turaruli Rustemov.
Ordenom srpske zastave prvog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Belorusije, odlikovan je ambasador Belorusije u Srbiji, Vladimir Nikolaevič Čušev.
Predsednik Nikiolić je ukaze o odlikovanjima potpisao 12. aprila, navedeno je u saopštenju.