Vesti
Politika
DS: Zadaćemo snažan udarac vladi SNS
24.04.2017. 20:00
Izvor: Beta
DS: Zadaćemo snažan udarac vladi SNS
Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da će na narednim lokalnim izborima, pre svega u Beogradu, zadati snažan udarac vladi Srpske napredne stranke.
"Prvi među njima su izbori u glavnom gradu, na kojima će DS okupiti jak tim sposobnih, hrabrih i poštenih ljudi koji su Beogradu potrebni, jer Beograđani žele razvoj glavnog rada, a ne razvoj lične vlasti uzurpatora Beograda", navodi se u saopštenju DS.
Prema navodima u saopštenju, prvim rezultatima na lokalnim izborima održanim u nedelju koalicija okupljena oko DS osvojila je drugo mesto u Kosjeriću sa 17,14 odsto, a treće u Zaječaru i Vrbasu sa 16,73 odnosno 11,5 odsto glasova. DS je u Kovinu osvojila 8,59 odsto a u Odžacima osam odsto glasova.
Rezultati lokalnih izbora u pet opština, po oceni DS, pokazuju da uprkos nedemokratskoj i neregularnoj atmosferi promene u Srbiji danas, kao i '90-tih godina, kreću sa lokala.
Ti izbori pokazuju da se poverenje građana u DS vraća i pored zastrašivanja, pretnji, ucena, maskiranih batinaša i neobeleženih automobila, dodala je DS.
"Zahvaljujemo svim građanima koji su podržali lokalne liste, to nas ohrabruje da smo zajedno sa svojim koalicionim partnerima na ovim lokalnim izborima (SDS, LDP i SPO) ponudili konkretna rešenja sa odličnim timovima, sa čime ćemo i u budućnosti nastaviti u našoj borbi za izgradnju demokratske, pravedne i razvijene države u kojoj je život na prvom mestu", poručila je DS.