Vesti
Politika
SAZNAJEMO Stari i novi predsednik Srbije su se sastali, a jednu temu NISU MOGLI DA IZBEGNU
25.04.2017. 20:06
Izvor: Blic
SAZNAJEMO Stari i novi predsednik Srbije su se sastali, a jednu temu NISU MOGLI DA IZBEGNU
Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić juče su se dogovorili da bi poslednja zvanična poseta aktuelnog šefa države trebalo da bude Republici Srpskoj, saznaje "Blic".
Jedna od tema razgovora bile su i službe bezbednosti.

- Vučić i Nikolić su se dogovarali oko toga ko treba da zameni premijera na mestu šefa službi bezbednosti. Nekoliko imena je u opticaju, a uskoro bi trebalo da se donese i konačna odluka - navodi izvor "Blica" upoznat s detaljima sastanka.

Najviše reči bilo je oko toga gde treba da bude poslednja zvanična poseta Tomislava Nikolića. Kako navodi naš sagovornik, predsednik je poželeo da to bude upravo Republika Srpska i izrazio je želju da i Vučić krene s njim.

- Želja je da se na teritoriji RS izgradi veliki spomen-park žrtvama iz Jasenovca i to će biti tema zajedničkog sastanka Vučića i Nikolića sa Miloradom Dodikom i rukovodstvom RS - navodi naš sagovornik. U planu je da tri četvrtine troškova snosi Vlada Srbije, a jednu četvrtinu Vlada RS, a kako kaže naš dobro obavešteni sagovornik, u taj spomen-park biće uloženi milioni evra.

Kako otkriva naš izvor, Vučić i Nikolić su dogovorili da 31. maja bude primopredaja dužnosti i polaganje zakletve, a između 15. i 20. juna inauguracija.


SAZNAJEMO Vučić i Nikolić razgovarali o bezbednosnoj situaciji
U Vladi Srbije upravo je završen dvočasovni sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića, saznaje nezvanično "Blic".
Pročitajte još:
Vučić i Nikolić sastali su se juče u Vladi Srbije, sastanak je trajao dva sata, a osim pomenutog, njih dvojica su razmenili mišljenje o svim važnim političkim pitanjima sa posebnim osvrtom na stanje u regionu. Posebno su se dotakli sveukupne bezbednosne situacije u regionu nastale poslednjih dana.

- Nisu mogli da izbegnu razgovor o poslednjim pretnjama koje su Srbiji upućivali premijer Albanije Edi Rama, predsednik Kosova Hašim Tači i predsednika Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, a tiču se velike Albanije - kaže naš izvor.

Vučić je pre nekoliko dana, nakon zapaljivih izjava Rame i Tačija izjavio da takvi postupci ne doprinose dobrim odnosima, kao i da je svima jasno da od planova o velikoj Albaniji nema ništa bez obzira na potencijalne želje.

Na kraju sastanka, novoizabrani i aktuelni predsednik su dogovorili da i u budućnosti blisko sarađuju.