Vesti
Politika
Vučić: Siniša Mali neće više biti gradonačelnik
03.05.2017. 20:00
Izvor: Beta
Vučić: Siniša Mali neće više biti gradonačelnik
Siniša Mali više neće biti gradonačelnik Beograda, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Premijer je novinarima u Beogradu rekao da Mali uskoro više neće biti gradonačelnik, jer je zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima.
Vučić je dodao da za takvu odluku postoji većina u Skupštini grada Beograda.
Premijer je rekao da će Mali ostavku podneti verovatno tokom leta, odnosno da neće čekati raspisivanje narednih lokalnih izbora u Beogradu.
"Neće dugo biti gradonačelnik... Tokom leta će podneti ostavku, neće pred izbore", rekao je Vučić.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i sam je ranije najavio da neće još dugo biti na čelu grada, ne navodeći zbog čega planira da podnese ostavku niti kada.
Vučić je povodom Svetskog dana slobode medija, da u toj oblasti sigurno ima problema i da je spreman da o tome razgovara.
"Srbija jeste demokratsko društvo, ali ima prostora za napredak i spreman sam za dijalog sa svima koji misle da imaju problema u svom radu", kazao je Vučić.
On je dodao da je u određenim slučajevima bilo dopuštano i da objavi "ko šta hoće" i da nije nikada tužio čak ni one koji su o njemu objavljivali "svakakve bljuvotine".
"Mislim da je veoma važno da imamo demokratski dijalog, da razgovaramo", kazao je Vučić.
Govoreći o drugim aktivnostima Aleksandar Vučić je rekao da će uskoro početi izgradnja dve nove zgrade "bliznakinje" na lokaciji Beograda na vodi.
"U oktobru će početi radovi na izgradnji tornja na kuli Beograd koja treba da bude simbol Beograda", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska završnih grubih radova na 21. spratu kule B projekta Beograd na vodi.
Vučić je rekao da da se izgradnja odvija po planu i da nema kašnjenja, i najavio da će prvi stanovi biti useljivi u aprilu naredne godine.
Prema njegovim rečima, u maju će početi tenderska procedura za toranj, koji treba da bude novi simbol Srbije i Beograda, a da će radovi početi u oktobru.
Premijer je pohvalio rezultate iz oblasti građevinarstva navodeći da je oblast petrohemije jedno od ključnih i teških pitanja za Srbiju.
"Sa Petrohemijom nemamo problema, ali me brine Azotra i MSK, i za njih moramo brzo da nađemo rešenje, kao i za RTB Bor", rekao je Vučić.
On je najavio put u Kinu, gde će biti prisutni svi svetski lideri i dodao da će "opet moliti Kineze za još veća ulaganja u Srbiju" i da se pronađe dugoročno rešenje za RTB Bor.
"Ulažemo novac u Majdanpek. Naš problem je Cerovo i Borska jama i tu su nam potrebna veća ulaganja. To ću raditi u Kini", rekao je Vučić.