Vesti
Politika
Vulin uvređen: Zastava nepostojeće države
10.05.2017. 05:00
Izvor: Mondo
Vulin uvređen: Zastava nepostojeće države
Srbi u Vladi Kosova nisu predstavnici države Srbije, oni su predstavnici Srba sa Kosova, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
Ljudi koji sede u Vladi Kosova nisu predstavnici države Srbije nego predstavnici Srba sa prostora Kosova u skladu sa rezolucijom 1244, rekao je Vulin na predstavljanju kapaciteta Crvenog krsta Srbije povodom Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, održanom na Trgu Republike u Beogradu.
"Kosovo je za nas nepriznato. Razgovara se sa predstavnicima Prištine u skladu sa rezolucijom 1244 u kojoj se jasno kaže da je teritorija Kosova i Metohije pod privremenom upravom UN i da nije država", rekao je Vulin.
On je dodao da Srbija neće priznati Kosovo koliko god se pregovaralo o poboljšanju svakodnevnog života Srba.
"Njihova zastava će za nas uvek biti uvredljiva i njihovo pojavljivanje na prostorima rezervisanim za države će uvek biti uvredljivo", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara o njegovom odlasku sa svečanosti u memorijalnom centru nacističkog logora Mauthauzen.
Vulin napustio komemoraciju zbog zastave Kosova
"Stajati ispred zastave nepostojeće države Kosovo kao da je ona bila deo anti-hitlerovske koalicije, bilo bi vređanje svih žrtava i ne znam kako bi bilo ko iz Vlade Srbije ili bilo ko kome je stalo do istine o Drugom svetskom ratu, mogao drugačije da postupi", zaključio je Vulin.