Vesti
Politika
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović sa Vučićem u Beogradu
11.05.2017. 20:00
Izvor: Beta
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović sa Vučićem u Beogradu
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu s liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem, saopštila je Vlada.
Razgovarali su o formiranju Zajednice srpskih opština, o političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, o budućnosti Briselskog dijaloga i o postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.
Vučić i Ivanović su se saglasili da je formiranje Zajednice srpskih opština - u skladu s Briselskim dijalogom, "najvažniji korak u podršci očuvanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i očuvanju mira i stabilnosti na KiM", piše u saopštenju.
Razgovarali su i o "mogućim načinima i podršci koju Srbija može da pruži za ekonomski napredak srpskog stanovništva u južnoj pokrajini".
Ivanović je ocenio da je politička situacija na Kosovu "nestabilna i napeta", jer su "njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu" - pipe saopštenju.
"Vlada Kosova nije uspevala da progura nijedan od zakona koji su za njih bili važni, što je na kraju dovelo do pada Vlade u Prištini, a nervozu je dodatno podizala činjenica da je dijalog u Briselu proces koji će dugo trajati", rekao je Ivanović.