Vesti
Politika
Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja
17.05.2017. 20:00
Izvor: Blic
Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mandatar za sastav nove makedonske vlade i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev "svojim izjavama narušava odnose Beograda i Skoplja" i da će "uvrede koje upućuje srpskom rukovodstvu svakako uticati na bilateralne odnose".
- Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zajeva su upravo u suprotnom tonu. Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji - naveo je Dačić.
Zoran Zaev
Zaev kome je danas predsednik Makedonije uručio mandat za sastav nove vlade rekao je jutros u intervjuu za regionalnu TV N1 da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji, ali da će se on truditi da ima dobre odnose sa zvaničnim Beogradom.
- Vidite, Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom "makedonskom scenariju". Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji - rekao je Zaev.