Vesti
Politika
Dobila sam saglasnost partije da ostanem u Vladi ako me mandatarka pozove
20.06.2017. 20:00
Izvor: Beta
Dobila sam saglasnost partije da ostanem u Vladi ako me mandatarka pozove
Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je jutros da ne može sa sigurnošću da kaže da će biti ministarka u novoj Vladi Srbije, ali da je dobila saglasnost u partiji da prihvati ako je mandatarka za sastav Vlade Ana Brnabić pozove.
"Ne mogu to da kažem sa sigurnošću. Ali sam dobila saglasnost partije da ako me mandatarka pozove ostanem u Vladi", rekla je Đukić Dejanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).
Upitana o mogućnosti da u novoj Vladi bude ministarka zdravlja, rekla je da je to stvar o kojoj će odlučiti mandatarka i da o tome ni ne razmišlja.
Kada je reč o medijskim napisima da bi moglo da dođe do cepanja koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, zbog stava lidera JS Dragana Markovića Palme da ne želi da glasa za izbor Brnabić za premijera, Đukić Dejanović je rekla da u ovom momentu samo može da izrazi zadovoljstvo što su organi SPS dali "apsolutnu podršku predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića".
Ona je dodala da je Brnabić vredna i da je SPS bez ikakvih dilema prihvatio za mandatara.
Upitana da li je moguće da SPS ostane u Vladi Srbije, a JS izađe iz vladajuće koalicije, Đukić Dejanović je rekla da je "sve moguće".
"Ja bih jako volela da Palma i (predsednik SPS Ivica) Dačić nađu zajedniči jezik kako je to do sada bilo", rekla je Đukić Dejanović.