Vesti
Politika
Rebalans budžeta Beograda: Evo gde ide novac
29.06.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Rebalans budžeta Beograda: Evo gde ide novac
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je budžet grada Beograda za ovu godinu u plusu tri milijarde dinara. Rebalansom će novac biti raspoređen onima kojima je najpotrebniji.
"Imamo veće nego planirane prihode na najzdraviji mogući način.Predmet rebalansa budžeta danas je kako taj višak da podelimo i gledali smo da damo onima kojima je novac najpotrebniji", rekao je Mali novinarima u Skupštini Beograda.
On je kazao da će porodilje iz Beograda posle usvajanja rebalansa budžeta dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.
Dodao je da je budžetom za socijalu obezbeđen novac za otvaranje dva nova dnevna boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Ovči i Sopotu, kao i za dva kluba za starije sugrađane.
Mali je kazao da 1,3 milijarde dinara izdvojeno za dečiju zaštitu i obrazovanje, a da polovina od tog novca ide za refundaciju troškova za boravak dece u vrtićima.
"Imamo više od 9.7000 mališana u privatnim vrtićima. To je projekta sa kojim ćemo nastaviti", rekao je Mali i dodao da je za subvencije za poljoprivrednika izdvojeno 30 miliona dinara.
On je kazao da je izdvojeno 15 miliona dinara za borbu protiv ambrozije, da je izdvojen novac za kupovinu kola Hitne pomoći, za Crveni krst, kao i za kulturu.
Naveo je da će 508 miliona dinara biće izdvojeno za asfaltiranje puteva u Beogradu, kao i da će biti završeno porodilište u Lazarevcu.
"To sve je pravi pokazatelj da se borimo za podizanje kvaliteta života građana u svim opštinam", kazao Mali.
Rebalansom budžeta predviđeno je da 16 gradskih opština podeli oko 316 miliona dinara dodatnih izdvajanja grada, a jedina opština koja u raspodeli neće osetiti povećanje je Novi Beograd.
NISMO OŠTETILI NOVI BEOGRA
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da su izdvajanja za opštinu Novi Beograd u skladu sa kriterijumima definisanim pre tri godine i da građani te opštine ni na koji način nisu oštećeni.
Upitan zašto su gradska izdvajanja za opštinske budžete rebalansom povećana za sve opštine osim za Novi Beograd, Mali je rekao da Novi Beograd sa 625 millona dinara dobija onoliko koliko po kriterijumima i treba da dobije.
"Molim građane Novog Beograda da ne obraćaju pažnju na ono što govori predsednik te opštine Aleksandar Šapic, jer on za neke pogrešne inevstcije ili odluke traži izgovor u gradu Beogradu" , rekao je Mali.
On je dodao da je Novi Beograd centar skoro najvećeg broja investicija, navodeći bulevar koji spaja Tošin bunar sa Mostom na Adi, postavljanje šina preko tog mosta, koje kreće naredne godine i izgradnju autobuske stanice u Bloku 42.
"To su investicije od oko 10 miliona evra, najveće investciije su na Novom Beogradu, a to kako Šapić troši budžet pa mu uvek treba malo više to je njegov problem. Ni na koji način nismo oštetili Novobeograđane, brinemo o njima, investiramo, a 625 miliona dinara, više je nego dovoljno po kriterijumima koji smo definisali još pre tri godine" , rekao je Mali.