Vesti
Politika
Vučić i Čepurin: Srbija na evropskom putu ali to ne kvari odnose s Rusijom
06.07.2017. 20:00
Izvor: Beta
Vučić i Čepurin: Srbija na evropskom putu ali to ne kvari odnose s Rusijom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Čepurinu da je Srbija na evropskom putu ali da to "ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom".
"Srbija neće menjati tako jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja svedoči i o Srbiji kao nezavisnoj i suverenoj državi, koja se rukovodi svojim interesima i poštuje dugo godina građene prijateljske odnose", rekao je Vučić, naglasivši da je upravo takav stav doneo zemlji veći ugled i poštovanje u svetu, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Vučić i Čepurin, kako se dodaje, u razgovoru su se saglasili i da "odnose dve zemlje karakteriše strateška dubina koja se ne može lako pokvariti", da su "dve zemlje spremne da održavaju kontinuirni politički dijalog koji doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu dobit" i da "dobre političke odnose treba pretvoriti u bolje ekonomske veze".
Vučić i Čepurin su ocenili da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima privrede. Izraženo je zajedničko mišljenje da ekonomsku saradnju treba ojačati u oblasti poljoprivrede, automobilske i namenske industrije, kao i u oblasti informacionih tehnologija. Dogovoreno je da se kopredsednici Mešovitog komiteta za saradnju sastanu u septembru u Moskvi, a sastanak Komiteta biće u novembru u Beogradu, dodaje se u saopštenju.