Vesti
Politika
REGISTROVANA NOVA STRANKA Jovanović: Cilj nam je opstanak srpskog sela
24.07.2017. 20:00
Izvor: Blic
REGISTROVANA NOVA STRANKA Jovanović: Cilj nam je opstanak srpskog sela
U Srbiji je registrovana još jedna stranka - Bolja Srbija, a njen lider je Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola i narodni poslanik.
Ova partija je jedna od retkih čiju je registraciju potpisao lično ministar državne uprave Branko Ružić.

Inače, to rade državni sekretari, ali kako oni još u ovom resoru nisu imenovani, Ružić je stavio svoj paraf.

Jovanović za "Blic" kaže da se nada da će mu to biti srećan znak, ali i priznaje da će prvi veliki ispit za njih biti predstojećim izbori u Beogradu i Aranđelovcu koji će biti održani istog dana.

- Naravno, oko izlaska na izbore u prestonici razgovaraćemo sa Srpskom naprednom strankom, zato što su nam oni partneri, bili smo na njihovoj listi na prethodnim izborima. Vrlo nam je značajna saradnja s njima. Bolja Srbija ima za cilj opstanak srpskog sela, razvoj preduzetništva i domaće privrede, pre svega u prehrambenoj industriji. Inače, akcenat stranke je na običnom građaninu i čoveku, i želji da mu se pomogne da u sredini u kojoj živi ima bolje uslove za život, a ne da hrli u Beograd trbuhom za kruhom - kaže Jovanović i ponosno ističe da Bolja Srbija ima opštinske odbore u 45 gradova i opština u Srbiji, od Vranja do Beograda, a najviše u Šumadiji. Inače, ova stranka je nedavno odnela ubedljivu pobedu na jednom biračkom mestu - Porodin u Braničevskom okrugu, gde su održavani izbori za savete mesnih zajednica. Osvojili su svih 15 mandata, koliko je ukupno i bilo u igri, a kandidat Bolje Srbije Dragi Čičić osvojio je najviše glasova na tom biračkom mestu. Ipak, u MZ Simićevo Bolja Srbija je osvojila dva mandata, dok je SNS i Pokretu socijalista pripalo šest mandata, kao i Socijalističkoj partiji Srbije.