Vesti
Politika
Đentiloni: Dobre odnose iskoristiti za poboljšanje stanja u regionu
25.07.2017. 20:00
Izvor: Beta
Đentiloni: Dobre odnose iskoristiti za poboljšanje stanja u regionu
Italijanski premijer Paolo Đentiloni izjavio je danas da dobre odnose Italije i Srbije treba iskoristiti za poboljšanje stanja u regionu.
"Nema potrebe za potvrdom činjenice da su naše dve zemlje dobri prijatelji, sa sjajnim ekonomskim i političkim odnosima. Taj odnos treba iskoristiti i za poboljšanje stanja u regionu", rekao je Đentiloni posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Rimu.
Kako je saopšteno iz kancelarije predsednika Srbije, Vučić i Đentiloni su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu.
Vučić je rekao da je Italija jedan od najboljih trgovinskih partnera Srbije i izrazio nadu da će još više italijanskih investitora doći u Srbiju, kao i da će broj italijanskih turista biti povećan.
On je zahvalio na punoj podršci Italije evropskom putu Srbije, kao i na angažovanju italijanske vlade u organizaciji Samita o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, koji je održan pre dve nedelje u Trstu.
Vučić je obavestio Đentilonija o ekonomskim reformama koje je srpska vlada preduzela u poslednje dve godine.
Dvojica sagovornika razgovarali su i o nastavku dijaloga sa Prištinom, odnosima u regionu i načinu za ubrzanje procesa integracija regiona Zapadnog Balkana u EU, a Đentiloni je izrazio nadu da će uskoro biti održana i sednica dve vlade, navodi se u saopštenju.
Vučić nastavlja posetu susretom sa predsednikom Republike Italije Serđom Matarelom.