Vesti
Politika
Izjava Belog o beogradskim izborima ruši snove o ujedinjenoj opoziciji
28.07.2017. 20:00
Izvor: Blic
Izjava Belog o beogradskim izborima ruši snove o ujedinjenoj opoziciji
Ljubiša Preletačević Beli još uvek nije siguran da li će nastupiti na beogradskim izborima, ali jedno ne dovodi u pitanje - nema ni govora o koaliciji.
Snove o ujedinjenoj opoziciji kao receptu za pobedu Luka Maksimović, poznatiji kao Beli Preletačević, raspršio bi svojom kandidaturom. Čak bi i takvi pokušaji u grupi građana “Beli - samo jako”, čiji je lider, bili oštro sankcionisani.
- Od početka smo izneli jasan stav da nema nikakve koalicije. Nikome ne verujem, samo nama. Ko iz naše ekipe bude hteo u koaliciju, biće kikovan - isključiv je Maksimović.
Razlog nemogućnosti dogovora opozicionih predstavnika Beli i dalje tumači time da su “svi isti i da im je u interesu samo da uzmu novac”.
- Mislim da ja mogu da pobedim na izborima. Zato me se plaši i vlast i opozicija - siguran je lider pokreta “Samo jako”.
Kao kandidat na poslednjim predsedničkim izborima u svim prestoničkim opštinama našao se u prva tri mesta, što ga možda i čini uverenim u svoju pobedu. Ipak, u maniru u kom je nastupio na njima i na poslednjim parlamentarnim izborima ne želi da saopšti svoju konačnu odluku do poslednjeg trenutka.
- Čekam da mi intuicija da odgovor. Ništa se ne zna do pet do 12 - kaže Maksimović.
Ostvareni rezultati dosad najveće glavobolje zadavali su mu na lokalu. Od pet projekata iz oblasti kulture koje je veće GO Mladenovac odbilo da sufinansira, čak tri projekta su od Udruženja “Onli strongli”.
- Opet pucaju sebi u nogu i udaraju nam kontru - komentariše Maksimović.
U objavljenom rešenju rok festival, pozorišna predstava i projekat ulične galerije ocenjeni su pozitivno i kao inovativni, pa ipak odbijeni jer je “udruženje osnovano pred istek konkursa i kao takvo nije prepoznato u lokalnoj sredini”!
- Pa jedino da se čika kandiduje za kralja sledeći put da bi varoš znala za njega i njegovu grupu građana - ironičan je Preletačević.