Vesti
Politika
SMENIO GA VUČIĆ, ZAPOSLIO ZAEV Bivši direktor EPS postao savetnik makedonskog premijera?
23.08.2017. 20:00
Izvor: Blic
SMENIO GA VUČIĆ, ZAPOSLIO ZAEV Bivši direktor EPS postao savetnik makedonskog premijera?
Bivši direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović postavljen je u Kabinetu premijera Makedonije za spoljnog saradnika za ekonomska pitanja i saradnju sa zemljama u regionu, objavio je danas portal MKD.mk.
Kako se navodi, visina Obradovićeve mesečne nadoknade je 72.000 denara (oko 144.000 dinara).

Portal navodi da je tu informaciju dobio kao odgovor od službe Vlade Makedonije za informisanje i podseća da je Obradović nedavno spominjan kao mogući direktor državne energetske kompanije Elektrane Makedonije (Elem). Obradović je, navodi se, nedavno dobio državljanstvo Makedonije Vladinom odlukom, u postupku koji se primenjuje za osobe koje su od posebnog ekonomskog, kulturnog, sportskog ili drugog nacionalnog interesa.

"Prema izjavama (makedonskog) premijera Zorana Zaeva, Obradović je bio planiran za prvog čoveka Elema, ali se čini da je Vlada od toga odustala nakon (negativnih) napisa po medijima o bivšem direktoru EPS", navodi MKD.mk.

Mediji su prethodno objavili da je Obradović dobio kancelariju u Elemu, a najveća makedonska opoziciona partija VMRO DPMNE ocenila je da je Obradović "kontroverzni balkanski mešetar" i izrazila sumnju da Zaev namerava da ga postavi za direktora državne energetske kompanije i da bi to mogao da bude prvi korak u njenoj rasprodaji.