Vesti
Politika
Jerkov traži smenu gradonačelnika Subotice i istragu
29.08.2017. 20:00
Izvor: Blic
Jerkov traži smenu gradonačelnika Subotice i istragu
Poslanica i funkcioner Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov zatražila je danas hitnu smenu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i istragu nadležnih organa protiv njega zbog bahatosti.
Jerkov je u pisanoj izjavi navela da ni nadležnim organima ni građanima ne sme biti dovoljno "lažno izvinjenje" gradonačelnika Subotice i visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) upućeno asistentu na Građevinskom fakultetu Vladimiru Polovini, kog je brutalno izvređao, posle čega je Polovina po rečima članova porodice i pretučen.
- Odnos bahate vlasti SNS prema prosvetnim radnicima, ali i građanima koji im se iz bilo kog razloga suprotstavljaju najbolje opisuju reči bahatog funkcionera da se izvinjava 'iako taj čovek ništa bolje ne zaslužuje' - rekla je Jerkov.
Ona je ocenila da nema tog razloga, opravdanja, ni načina da policija i tužilaštvo zbog "lažnog izvinjenja iznuđenog" pošto je snimak skandaloznih pretnji dospeo u javnost pređu preko tog sramnog događaja i da zato DS zahteva od njih da slučaj potpuno rasvetle.
Kako je istakla ,"od kako je SNS došla na vlast, svim građanima koji se usude da im se suprotstave šalju poruku da će se brutalno obračunavati sa njima".
Jerkov je kazala da ukoliko izostane reakcija države, biće jasno da zakoni Srbije zemlje ne važe za sve.
- Ukoliko izostane osuda Pokrajinske vlade, biće jasno da pokrajina podržava bahate funkcionere koji su sada počeli čak i da biju one koji ne žele da ćute. Ukoliko izostanu političke sankcije SNS i Laban ne bude smenjen sa mesta gradonačelnika, jasno je da i ostali građani mogu očekivati da će ih bahati gradonačelnici zastrašivati i prebijati kad god kom se suprotstave - istakla je Jerkov.
Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS Bogdan Laban potvrdio je danas da je pretio Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog "neprimerenog" rečnika koji je koristio.
Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut".