Vesti
Politika
Da li je ovo NAJNEOBIČNIJI POKLON koji je Vučić ikada dobio
27.12.2017. 20:00
Izvor: Blic
Da li je ovo NAJNEOBIČNIJI POKLON koji je Vučić ikada dobio
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin poklonio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću neobičan poklon - plišanog psa.
Čepurin je tako napravio šalu na račun priče od pre nekoliko dana kada su ruski naučnici u Moskvi pred Vučićem ugurali kuče u cev sa specijlanom tečnošću, čime je Vučić bio prilično iznenađen.
Vučiću prilikom posete Moskvi pokazao nekoliko izuma, a jedna od njih je i "tečnost koja se diše".
Pred Vučićem je pas jazavičar zaronjen u rezervoar ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot, a koji je posle nekog vremena izronio živ i zdrav, pišu ruski mediji.
"Vučić je psa potom pomazio i priznao da je veoma impresioniran", naveli su ruski mediji, ističući da je ta tečnost pred srpskim predsednikom prvi put prikazana u javnosti.
"Bilo mi ga je žao"
- Pas, koga su ruski naučnici zaronili u neku čudnu posudu ne samo da je preživeo, nego je bio dobre volje, što me je iznenadilo - izjavio je Vučić, upitan za komentar događaja prlikom posete ruskom Institutu perspektivne tehnologije u Moskvi.
- Tako da, nikakvih problema tu nije bilo. Reč je o divnoj životinji, bilo mi ga je žao, pomislio sam da će stvarno da ga udave u toj čudnoj posudi, ali to je njihov Institut - rekao je Vučić novinarima.